Sebastian Gawronek uhonorowany Brązowym Krzyżem Zasługi

Podczas uroczystej gali z okazji Święta Policji, Brązowym Krzyżem za zasługi dla NSZZ „Solidarność” Funkcjonariuszy i Pracowników Policji odznaczony został przewodniczący bydgoskiej „Solidarności” Sebastian Gawronek. To wyjątkowe wyróżnienie jest docenieniem determinacji i zaangażowania przewodniczącego Gawronka na rzecz pracowników zrzeszonych w „Solidarności”.

Wojewódzkie obchody Święta Policji rozpoczęło symboliczne złożenie wieńców pod Tablicą Pamięci po poległych na służbie oraz pod Kamieniem Pamięci ku czci poległych policjantów w służbie Rzeczypospolitej Polskiej z terenu województwa kujawsko-pomorskiego.

Następnie odbyła się msza święta w parafii katedralnej pw. św. Marcina i Mikołaja, celebrowana przez Kapelana kujawsko-pomorskich policjantów ks. Infułata Stanisława Kotowskiego przy udziale ks. Damiana Pawlikowskiego.

Po niej obchody policyjnego święta przeniosły się do sali Kinoteatru Inspektoratu Wsparcia Sił Zbrojnych w Bydgoszczy.

źródło: kujawsko-pomorska.policja.gov.pl