Aktualności

23 maja pikieta w Solcu Kujawskim! W obronie zwolnionego związkowca w Nadleśnictwie

W dniu 23 maja 2023r. w godzinach od 10.00 do 14.00 przed siedzibą Nadleśnictwa Solec Kujawski ul. Leśna 64 w Solcu Kujawskim, odbędzie się pikieta w obronie praw i dobrego imienia Przewodniczącego Komisji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” przy Nadleśnictwie Solec Kujawski (Leśniczego Leśnictwa Chrośna) kol. Marka Łukaszewskiego, z którym pracodawca tj. Nadleśniczy Ireneusz Norbert Jałoza rozwiązał stosunek pracy, pomimo negatywnej opinii i braku zgody Komisji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” .

Żądamy przywrócenia kol. Marka Łukaszewskiego na stanowisko Leśniczego Leśnictwa Chrośna i wyciągnięcia konsekwencji dyscyplinarnych w stosunku do Nadleśniczego Nadleśnictwa Solec Kujawski Pana Ireneusza Norberta Jałozy.

Jako Zarząd Regionu Bydgoskiego NSZZ „Solidarność” wspieramy działania organizatora pikiety tj. Międzyregionalnej Sekcji Pracowników Leśnictwa NSZZ „Solidarność” przy Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Toruniu i gorąco zachęcamy do czynnego udziału w pikiecie.

Zgłoszenia na wyjazd przyjmuje sekretariat ZRB pod numerem tel.52/376-70-10 do godziny 13.00 w dniu 22 maja 2023r. Wyjazd autokarem w dniu pikiety o godzinie 9.00 z przystanku autobusowego na ul. Toruńskiej, zaraz za rondem Toruńskim w kierunku Solca Kujawskiego.